Rabu, 21 September 2011

aNtaRa PoSe-Pose d'Hari Raya..hehehehehe

Neh Je yang sempat nak UpLoad.... hehehehe

aKu d'hari Rayeeeee.....!

Hye Korang... per Cer? pe2 pun selamat hari raya maaf zahir dan batin...
pe macam raya korang ok? Bagi aku biasa ler... seronok tuh tetap ade lah.Sebab aku shopping giler2 raya kali neh,tapi tetap bersederhana. Raya aku kali neh aku biasa2 aje.. Tapi penat skit sebb ramai yg dtg ke rumah aku.. alhamdulillah lah dan terima kasih pada semua yang datang ke rumah aku. Syok beraya ke rumah Opis mate aku,clazmate aku.. happening gilerss... Pe2 pun Raya Nk hbs sO pasni Kena Pikir Final Exam Plak.. ok lah.. bye mUhaxxx

Khamis, 8 September 2011

SeLamat Hari Raya..

Selamat hari raya Maaf zahir dan Batin... Moga Raya Korang bermaknya ya... Nina raya tak kemana pun kampung pun Kat Teluk anson. Orang datang ke rumah bnyk je,Penat tuh mmg lah tapi best lah.. Jumpa kawan2 lame,kawan opis,sedara mane... tak sempat nak amik gambar mase 1st raya..bz sangt ler.. hehehehehe.. Minggu neh raya kot kt umah kawn2 kt KL... insyallah.. Hope raya neh bermakna bagi korang

Isnin, 13 Jun 2011

ElOoooo...

Assalammualaikum....
Dah lama aku x aktif blog aku,sbb aku adalah seorang yang pemalas.. hokhokhok.. Kelas dah nk mula bulan 7 neh. Memang rase malas gila nk datang kelas. Dah lama cuti. pergh... Rase mmg malas tahan gaban lah.. huhuhuhu. Waktu cuti ni lah aku memang bantai tido kaw..kaw punye... memang terlebih lebo aku dah neh. Dah nk bulan 7 ye.. ishhh... mcam kejap je aku keje kt JPS neh ye. Enjoy lah keje sini,kawan2 byk masok ayor... terbaik bro! hahahaha muahzx2x... 15 June ulang kejadian aku.. alhamdulillah.. tapi xtau lah kalau org tuh ingatkan aku ke x? Apa Pun x Boleh...huahuahua.. 15 june neh wa 23 beb.. OMG..! hahahaha... Apa Pun x Boleh... So bila dah kelas start nti.. dah xde nak berjimba jimbe.. uhhhh,kilanci toi..(aku pun xpham) apapun nti aku sambung ya... tata

Ahad, 10 April 2011

Sabtu, 9 April 2011

FiNaL Is CoMing..

BiLa sebut Final Exam.. Semua warge students mestilah cuak,same nina lah. Cuak2lah sebab xnk failed kan. So nina final 21 april hingga 27 april,juz 3 paper je"Hidraulik,K'juruteraan J/raya dan Structure.. Subjek yang nina paling takut subjerk "Hidraulik"...Perghhhhhh.... xtau nk ckap pe...hahahhaahah.. So Wish Me n My frenz Luck k! Harap2 semua Lepas...!

Jumaat, 8 April 2011

Wali Band - Emang Dasar [HQ]



SuKa GiLa Lagu Neh... sememangnya lelaki skunk xcukup pada 1.. Kalau adil xpe jgak...Pantang dahi licin semua nak ayat..! Dah ade awek/isteri cantik pun nak cari yg lain..!
Inilah penyejuk nina,bila nina datang KL. Ini anak buah nina (Aqil Imran,aQil irfan n aQil Izzan) BiLa balik kelas,kalau aku rase nk release tesion aku, aku datang umah kakak aku semata2 nk tengok anak buah aku. Memang sangat Geram bila tgk diorg neh.. geram..geram...geram.. chumel sgt2x..!

Wanita Menangis (1/3)

Assalammualaikum...
Pagi nina rase tetiba nk share pada kaum wanita tentang npe wanita menangis.. video dri Dato fazillah kamsa neh sungguh menarik ati nina. Mungkin nina neh memang penghiba orang nya kot. Memang cepat t'sentuh, kalau tgk cam orang istimewa kt public pun rase cukup t'sentuh. Menangis bila kita rase kita pendam lama2 then xtau nk lepaskan pada sape. Mungkin kurang kasih sayang dari ayah or sape2 pun kita leh menangis,sebab kita m'gharapkan kasih sayang... sape pun cam tuh, haiwan pun cam tuh jugak. Menangis neh pun leh release dari masalah. Betul x kita rase tenang lepas kita nangis.. :)





Isnin, 28 Mac 2011

CaNtik Ke TiDak...

T'ingat masa kt Seklah teknik dulu,aku dengan kawan aku tido dalam kelas masa nak tunggu cikgu mesyuarat... yelah dok asrama,mane rehat cukup.. Dalam tido2 tuh,ustaz pun masuk lah,sbb time tuh kelas agama.. aku dengan kawan aku(yana) pun xsedar, pastu kawan aku depan meja kami pun gerak kan kami, xsedar bila jerit punya jerit baru sedar yg ustaz dah ade kat depan.. Pastu ustaz cakp ape, "ha..! lelaki kalau nk cari prempuan cantik, tengoklah muke prempuan tuh pas bangun tido, kalau muke selebet xlawa lah tuh,kalau dia maintain cam kita tgk biasa cantik lah tuh(itu pun kalau pompuan tuh cantik r) " hahhaha... kami bangun dengan rasa malu nk gila, then smua lelaki dalam kelas tuh tgk kami" semua cakap,buruk gila,mmg siot lah agak. semua kelas gelak kan kami.. hhahaha.. Cite Pasal cantik neh,semua yang d'jadikan oleh allah neh ade k'unikkan masing2.Cantik neh terlalu subjektif,tengok pada citarasa masing2.. Kalau kita tengok dia hot bila ber make up,cube tengok dia tanpa make up.. kalau ok cun..kira ok lah tuh.. kalau hancur cam muke aku tuh... paham2 je lah.. ;). Tapi mane lelaki xnk prempuan cantik, tpi skunk prempuan cantik perangai xcantik( aku cakap aku cam baik sgt,--- tau pun) hahahhaah.. Biar muke neh neh bsa2 janji kita pandai jaga batas2 sebagai wanita muslimah. So cantik ke x kamo jangan nak persoalkan, sebab kita mmg dah cantik allah jadi kan... hehehhe ;)

Ahad, 27 Mac 2011

ImpiaN.....

aKu tahu setiap manusia yang d'lahirkan d'dunia semua ada impian. Mungkin berbeza2 ada yang nak Cantik,nak badan cam Model(salah satu impian aku), nak kaya nak itu nak ini. Tapikan kalau kita xtanamkan sasaran kita impian tuh xleh jugak nak jadi kenyataan. Impian aku nak jadi Jurutera,jurutera yang leh handle 1 projek besar. Tapi tahap keyakinan aku xtinggi, yelah jawab exam pun cam hampeh... tapi ade kena mengena ke dengan exam? hahahha... kalau bidang2 civil engineering neh kena banyak pengalaman dalam keje,pastu dalam solve masalah dengan baik.. barulah ok. Tapi tak semudah itu,sebab besar pangkat kamo lagi besar tanggungjawab nyer... Xpe,semua tuh xkan menjadi halangan untuk berjaya. Tapi untuk orang cam aku neh ha... yang x brape bijak neh,memang r payah skit... Skunk neh pun Ulang alik t.intan ke s.alam... letih mmg letih,tpi aku fikir.. ade orang lagi susah dari aku.. but it's ok. sebab kalau kita fikir kita susah ade orang lagi susah dari kita. tapi kadang2 aku lupa jgak... Manusia biasa katakan.. ;) Walau apa2 pun aku target sebelum umur aku 30 aku jadi engineer kot.. Insyallah..

Isnin, 21 Mac 2011

Emak..


Mak Saya...Ini dia mak Saya. Sangat Sporting giler,sebab semua kawan lelaki saya mak saya knal(mana yg rapatlah). Mak saya d'lahirkan di Bagan Datoh Perak.Wanita cantik ini lahir pada 1 Julai 1953. Di besarkan dalam keluarga yang besar. Mempunyai 9 adik beradik.. ramai tuh, baka baik katakan... hehhe... semuanya perempuan tau,mak saya anak ke-7. Ayahnya yg bernama Mohd Arsad mat Dom iaitu atok saya seorang "tokey kelapa" pada zaman 60an kot.. Jangan main2 tau.. Ramai peminat mak saya,last b'jumpalah ayah saya iaitu Mohamad Ramli Nin.Wanita ini lah yang membesarkan saya sehingga saya besar camni.. ;).Selalu risau pasal saya,walau saya sudah berumur 23 ini,yelah lum kawin lagi memanglah kan.. selalu m'ingati saya supaya pegang teguh pada ajaran islam.Dari belajar sampailah keje neh mak saya akan follow up kemana saje,dia x kongkong saya,cuma risau xnk jadi pe2 pada saya... "Anak Dara" lagipun. So klu nak b'dating tuh,mesti kena dengar leteran dia bru leh kuar,"xpe bagi anak dia ingat skit" So nak xnak diam je lah.. Kadang aku neh pun nakal,b'suara jgak..ishhh..derhaka toi. Ampun mak.. Insyallah,saya akan jaga dia macamne mak saya jaga saya. amin..44x

MyRooMate b'tuNang... :)


Sorry Lin.. sebenarnye lin kwn caye neh dh lame b'tunang baru nak Update dalam blog...
Taniah lin... cayang kamO slalu.. ;)

KaWin KaWan Pada 18.04.2011


SaYa D'temaNi Oleh Shah Ke Majlis P'kawinan Kawan saya... ;)
.. Taniah razif..

Cowi,
Pic kaMo kawin xdpt nk amik...

Akim - Janji + Lyrics


JaNji...
Insyallah kalau Dia jujur dengan saya,saya xkan lakukan apa yg saye buat dengan ex saye dulu.. Insyallah akan setia,sbb saya dah xnak pk main2 dalam soal jodoh neh... Sebab sakitkan ati orang,pasti saya akan kena balik.. So Saya Mintak maaf pada Ex yg dulu... ;)..Umur saya makin lama makin meningkat,banyak benda yg perlu d'pkkan untuk majukan diri

Ahad, 20 Mac 2011

DuNia aKhir ZaMan....

Aku sendiri t'lalu pikir kan benda neh.. sebab kehiudpan kita yg kekal di sana. TanDa2 dunia akhir zaman,macam sudah kelihatan. M'mikirkan apakah amalam sudah m'cukupi?!! Aku rase banyak benda aku buat xbetul, darah muda katakan kadang2 smua p'buatan dilakukan sebab nafsu. Tapi aku masih b'untung punya orang yang m'ingatkan aku, selalu m'ajak aku ke Ceramah2x Agama, selalu m'ingatkan aku selepas aku Solat dan selalu m'ingtkan aku apabila aku jauh dengan dia dan dia lah " eMak Ku" . Terima Kasih mak.. :) Bila aku tengok skunk,macam2 yang jadi....contoh sanggup tikam belakang sedara nya sendiri,b'gaduh pasal harta dunia,buang bayi,buang mak bapak. Pasal buang mak bapak neh,benda neh paling aku pantang dalam hidup aku. Kadang2 kita xsedar pe yg kita lakukan pada mak ayah kita sendiri,bila diorg dah xde baru nak nangis. Dah xgune dah..! Bila mak ayah kita datang umah kita,layanlah dia sebaik mungkin,neh klu mak ayah dtg wat cam xde pe. So Pklah... jangan jadikan diri kita neh same caM org xde prasaan. Kalau kita selalu Pk Kuasa allah dan balasan dari perbuatan mungkar kita,mesti kita takut nk buat. Insyallah... jadi yg lebih baik,selagi kita hdup pintu taubat de untuk kita.. aku pun sedang m'nasihatkan diri aku sendiri... ;)

Melda Ahmad - Kimia



Yes..! aKu MuLa JatUh Cinta BaLik PaDa CinTa SeDia Ada...! ;)T'ingat balik camne aku kNal dengaN dia..! Xnak cter lebey,nti kate aku 'PoyOs' taPi Sape YaNg x TerseNyuM biLa t'keNang BenDa2 yg InDah... KaMo Pun aKaN senYuM Sorg2x... So xsaLah kaLau Kita Ingat Benda yg Leh Kita haPPy,seBab itu adaLah salah satu Terapi dan leh jaDi kita awek Muda.. ;)